Med et stærkt fokus på hip hoppens suveræne udadvendte trinsprog og musikalitet, inddrages de bedste elementer fra contemporary såsom: større kropslig, og teknisk forståelse, artikulation, styrke, kvalitet og meget mere.
Det er uddannelsens mål at skabe stærke personlige dansere, som kan formidle hip hoppen til andre genre og bygge bro imellem det kommercielle og kunstneriske udtryk.
Det er uddannelsens mål at skabe modige og nysgerrige dansere, som matcher de store krav om alsidighed og åbenhed der stilles ude i det professionelle arbejdsliv.
Det er uddannelsens mål at skabe dansere som kan tilføre et anderledes og nyt udtryk indenfor scenekunsten.
I den daglige træning indgår klasser i new school hip hop, house, contemporary og teknik.
Teknikklasserne har sit afsæt i den klassiske træning, men er omdannet til et mere brugbart og fornyet sprog. På den måde opnår du størst muligt udbytte, bedre kropslig bevidsthed og forståelse.
Der undervises også i fysisk træning, floorbarre, yoga, anatomi, ernæringslære, dansehistorie, samt præventiv skadesbehandling.
Partnerarbejde og improvisation indgår ligeledes som en del af undervisningen.
For at undgå overbelastningsskader og samtidig skabe de bedste rammer for kroppens indlæringsevne, er uddannelsen inddelt i moduler og har en struktur, der tilgodeser din fysiske formåen.
Der lægges vægt på en langsom men effektiv opbygning af kroppens styrke og smidighed. Fysik og kondition er en vigtig forudsætning for det professionelle udtryk, hvorfor der gennem hele uddannelsen indgår klasser, hvor der arbejdes med kondition, udholdenhed, balance og styrke.
Opbygning af undervisningen i det daglige er nøje planlagt, således at hver lektion har samme omdrejningspunkt, nemlig at skabe en moden, intelligent og komplet danser.
En dag på Danseuddannelsen består af tre lektioner af 1½ times varighed med ½ times frokostpause.
Du møder en halv time før første lektion, for at forberede dig på dagen. Ligeledes afsluttes dagen med en halv times obligatorisk udstræk.
Hver fredag afholdes møde hvor ledelsen videregiver praktisk information til eleverne, og gør status over den forgangne uge. På mødet er der også afsat tid til at eleverne indbyrdes kan drøfte individuelle tanker og evalueringer.
For at opnå den mest dynamiske sammenhæng i undervisningsstrukturen, varierer det ugentlige skema. Der arbejdes i moduler, og den enkelte lærer bookes sammenhængende over en kortere periode. På den måde opnår eleven størst mulig udbytte, og mulighed for fordybelse.
Yoga, teknik, fysisktræning, hip hop og house er faste elementer i hverdagens træning.
Eleverne får tildelt skemaer for en måned af gangen. Dog er der plads til ændringer, hvis en interessant udenlandsk underviser er i landet.
Hvert år afsluttes uddannelsen med en forestilling. I de forløbne år har forestillingerne været afholdt på Østre Gasværk Teater og Bellevue Teatret.
Efter juleferien begynder eleverne i tæt samarbejde med Sara Gaardbo og udvalgte hip hop-lærere, at lave materiale til den afsluttende forestilling. Eleverne bliver på den måde inddraget i den kunstneriske og koreografiske proces, i tilblivelsen af en forestilling. På den måde kommer den enkelte elevs personlighed til udtryk.
De oplever igennem deres personlige arbejde med materialet en udvikling og styrke, som er med til at forme dem som kreative unikke dansere.
Sara Gaardbo tilrettelægger og koreograferer uddannelsens forestillinger. Desuden designer hun kostumerne i samarbejde med Karina Højgaard og forskellige andre kreative kunstnere, som fx Barbara I Gongini, Nuit Comme Oui. Musik og lysdesign bliver ligeledes skabt til forestillingen af professionelle lyd- og lysdesignere.
Denne synergi og vægtning af forskellige kunstformer, løfter det kreative udtryk og gør forestillingen til mere end blot en danseforestilling.